The Brief

As part of the Nationwide building Society's initiative to connect office-based administration staff with the front of house high-street retail environment they enlisted us to help upgrade large spaces in their headquarter buildings based in Swindon. The concept of bringing key design cues from retail into the administration estate was first executed in 2018 to help administration staff feel more connected with the high street brand and feel part of the same team.
A broad project team was established including architects, project managers, NBS's design team and us, to advise and add value to the furniture side of things. This project was the second main site to see the transformation based on the original Nationwide House project, which we successfully completed in 2018. Although the design concepts and space planning strategies had previously been established we had to take that model and apply it to different space with teams of people working in different departments.

The Solution

Working with NBS to finalise floor layouts was key, we helped to overcome some issues previously experienced at the last site - touchdown/hot desk areas which are designed to be used as and when, by anybody and then left clear - were being taken over by teams who were sat close to these areas. These teams had spread out into the touchdown areas meaning that these areas were being reduced as the teams wouldn't clear them at the end of the day, so these touchdown desks were getting permanently occupied. Hot desk employees were complaining that there wasn't adequate desking for them. We worked with the NBS design team to find a solution this involved moving the touchdown areas away from teams and close to collaboration spaces and issuing each touchdown desk with a red screen to denote is usage. This was a radically different approach, which we are pleased to report has been working well.

We love having that face-to-face weekly contact with our account manager to ensure everything is going to plan. Jason Stalker NBS

Project Insight

As with all multi-supplier projects the devil is in the detail. With well over 40 suppliers we had to nail the exact specification of each piece, coordinate deliveries over the two phases whilst ensuring we were procuring with best value for our client. We had two weeks per phase to deliver install and leave the site snag free.

We also worked in partnership with Waste to Wonder to relocate the existing unwanted furniture from the site. This project forms our Romania waste to wonder case study where you can see the full process of this fantastic initiative.

The Ramsbury house project leads the way on many fronts the design support staff with disabilities or health conditions with a supportive and flexible working environment.  The energy being used to run the building comes from 100% renewable sources, the construction has a high percentage of recyclable materials and the re-use of Unwanted furniture to support charities abroad all adds up to a very ethical and stainable project which we are proud to be a part of.
Find out more about how this website uses cookies to enhance your browsing experience